Hur kan man vinna stort på lottospel?

Frågan som ofta dyker upp men som sällan korrekt besvaras är ”Hur ska man gå tillväga för att kamma hem storkovan på lottospel?”. Många anser sig ha de rätta teknikerna och taktikerna, men olyckligtvis nog är tipsen ofta inte särskilt pålitliga. Lotterier är turspel precis som casino och därför är det bara slumpen som avgör. Med detta i åtanke finns det några tips som kan hjälpa en att vinna mer när väl har kammat hem en vinst, och detta ska vi tala om nedan.

Välj inte samma nummer som alla andra

Det är inte ovanligt att spelare baserar sin lottorad på ett viktigt datum i deras liv för att de anser att detta bringar tur. Med andra ord kommer ofta valda nummer att vara 1-7 (veckans dagar), 1-12 (årets månader) och 1-31 (månadens dagar). Om man inte väljer några av dessa nummer utan istället satsar på siffror som är högre än 31 blir risken av att behöva dela sin vinst med andra betydligt mindre. Ett tips för att vinna större belopp är därför att välja ett nummer som inte många andra spelare kommer att satsa på. Chansen att vinna kommer inte att öka, men chansen att slippa dela sina vinster ökar signifikant.

Satsa på ett systemspel

Systemspel är ganska mycket dyrare än ordinära enkelrader, men de kan verkligen komma att gynna en i slutändan. Vad menas då med ett systemspel? Jo, dessa tillåter en att välja fler nummer än vanligt på en rad i utbyte mot en större kostnad. Istället för att exempelvis välja 5 nummer på ens rad för 10 kronor så kanske man får möjligheten att välja 12 nummer till priset av 4 000 kronor. Det må kosta mer, men chansen att vinna ökar naturligtvis ju fler nummer man har på sin rad.

Om kostnaden per rad låter överväldigande kan det vara läge att även kika närmare på bolagsspel som tillåter en att dela på kostnaden av lotterna mellan flera personer – och därför även att dela på den potentiella vinsten.

Spela på ett lotteri med stora vinster

lottspelet euromillionsSist men inte minst kan man naturligtvis inte kamma hem några stora belopp om inte lotteriet har möjligheten att dela ut stora vinster. Välj därför exempelvis att spela på EuroMillions som har en jackpot på långt över 1 miljard kronor. Det är sannerligen inte pjåkigt! Andra enorma lotterier som man också kan vilja ta en titt på är US Powerball, MegaMillions och Cash4Life.