Hur mycket går det att vinna på slots spelautomater?

Om du har tröttnat på att spela craps och istället får lust att spela lite slots på nätet är du säkert intresserad av att veta hur mycket du egentligen kan vinna. Det varierar såklart mellan olika spel, men här får du några tips kring hur du kan tänka för att skaffa dig en hyfsad uppfattning om vad du kan vinna.

Vad är RTP?

På de flesta slots brukar stå angivet något som kallas RTP. Det anges i procent, till exempel RTP 98%. Det innebär att spelet betalar tillbaka 98% av de pengar som satsas i spelet. Det betyder att spelarna i långa loppet kommer få tillbaka 98 kronor per spelad hundralapp.

Det innebär givetvis inte att alla alltid får tillbaka exakt det beloppet. Det kommer att variera mycket på kort sikt hur vinsterna fördelas. Det är därför vissa spelare kommer att ha stora vinstsessioner, medan andra bara förlorar under hela sin spelomgång.

Olika slotsspel har olika sätt att betala ut vinster. Vissa ger många små vinster ofta, medan andra betalar större vinster mer sällan. Det finns även slots med stora jackpottar som byggs upp över tid och är väldigt svåra att vinna. De kan å andra sidan vara enorma och lyckas man vinna en sådan blir man förmögen mycket snabbt.

Mer om jackpottar

Den typen av jackpott som byggs upp över tid kallas även för progressiv jackpott. De kan ligga på mångmiljonbelopp och är mycket åtråvärda för gamblers världen över. Ofta brukar nätcasinona ha en sorteringsfunktion där det går att få fram alla slots med just jackpottar.

slots maskiner

Hur mycket kan man vinna på vanliga slotmaskiner då?

Ofta går det att välja hur mycket man vill satsa, ofta från 1 krona och upp 500-2 000 kronor ungefär. När du väl vinner får du ofta vinster på 2x, 5x eller 10x din insats. Sedan brukar det finnas möjlighet till större vinster där du kan få hel 25x eller till och med 150x din insats.

Det varierar mycket mellan spel och hur mycket du satsar, men om du satsar stort är det möjligt att vinna tiotusentals kronor på en helt vanlig slots spelautomat.

Tänk på dina gränser

Slots är ett underbart tidsfördriv och ibland har du turen på din sida och vinner en fin vinst. Det är dock viktigt att spela ansvarsfullt. Videoslots kan vara beroendeframkallande så det gäller att bestämma hur mycket du vill spela för, innan du väl sätter igång.

Då vinner du i bästa fall en fin slant på ditt slotsspelande och har i värsta fall åtminstone haft en kul spelstund att fördriva tiden med. Lycka till vid slotsen!