Så spelar du craps

De flesta vet nog ungefär hur det går till att spela roulette och blackjack, och att lära sig spela slots är så enkelt att det inte kräver någon research. Men när det gäller craps då? Vet du hur du spelar det? Om du inte vet det sedan tidigare så är det verkligen hög tid att du lär dig nu, eftersom craps hör till de roligaste spel som går att hitta på ett online casino.

Tärningsspel när det är som bäst

Det bästa du kan göra är att inleda ditt spel med att spela på passlinjen. Om du sedan kastar så att du får 7 eller 11 vinner du direkt, medan 2, 3 eller 12 innebär att du förlorar. Om utfallet inte blir något av dessa går spelet vidare. Du har då, genom ditt första kast, etablerat en point, och det du nu behöver göra är att lyckas kasta samma nummer igen, det vill säga din point, innan du får en sjua.

Som du säkert förstått vid det här laget är det inte alls svårt att spela craps, det är ett spel som vem som helst kan ägna sig åt och gilla. Däremot kan det hända att du vill öka på dina chanser till vinst, och då kanske du vill använda dig av en spelstrategi. Precis som på exempelvis roulette finns det en del olika strategier du kan försöka dig på och se om de fungerar för just dig.

Martingale – inte bara för roulette

Om du är en van roulettespelare och har använt dig av spelstrategier där, så har du förmodligen hört talas om ett system vid namn Martingale. Du kanske till och med har testat det. Det är ett väldigt populärt system bland roulettespelare, kanske det som används allra mest, och faktum är att Martingale lika gärna kan användas som spelstrategi för den som spelar craps.

Vad går då Martingale-strategin ut på? Du ägnar dig även här åt höjda insatser på jämna pengar. Om du etablerat en point kan du börja satsa på att du ska kasta inom fältet, vilket innebär 2, 3, 4, 9, 10, 11 eller 12, och vid förlust dubblar du helt enkelt din insats och fortsätter så tills du vinner. Då återgår du till tidigare insats igen, och fortsätter sedan så. Det är en enkel strategi att tillämpa, och om du tror att sannolikhetslära kan hjälpa dig så kan det här vara en strategi helt i din smak.