Spela craps med regressionsstrategier

Att det finns ett helt gäng spelstrategier som fungerar när du spelar roulette visste du säkert redan, men visste du att det även finns ett flertal strategier som även fungerar utmärkt när du spelar online tärning, craps?

Naturligtvis kan det diskuteras i oändlighet huruvida man verkligen tjänar på att spela enligt ett system, men om du känner dig sugen på att testa så ska du veta att det alltså finns ett flertal olika metoder att pröva. Kanske hittar du spellyckan med hjälp av någon av dem.

Spela regressivt

Om du är bekant med andra strategier, som till exempel Martingale, så kanske du tror att alla spelstrategier har en gemensam faktor som går ut på att höja insatsen drastiskt varje gång du förlorar, men så är det inte.

Du behöver inte avstå från att använda en strategi på craps bara för att du känner dig orolig över alla höjningar, och alla pengar det skulle kunna kosta dig. Du kan istället välja en helt annan typ av craps-strategi, och en lämplig sådan kan vara att använda en regressiv spelstrategi.

Som namnet antyder är detta i princip raka motsatsen till de progressiva systemen, likt Martingale. Här ser du istället till att skydda de pengar du redan har vunnit, genom att sänka insatsen vid vinst. Säg till exempel att du satsar 20 kronor på 5 och 20 kronor på 8.

Om du får någon av dem före dess att du slår 7, så vinner du på din insats. Då är det dags att minska din insats med hälften, det vill säga i nästa satsning satsar du bara 10 kronor på respektive nummer. På det sättet ser du till att du inte förlorar några stora belopp, och kan behålla vinsterna.

Välj minskning

Om du tycker att det känns överdrivet att minska med hälften, så kan du naturligtvis välja att istället minska med en tredjedel. Om du inleder med att satsa 30, och vinner, så minskar du ner så att du vid nästa satsning satsar 20 kronor och så vidare. Du får helt enkelt pröva dig fram, och fundera över vad som passar just dig och din spelstil.

Craps är ett relativt enkelt spel att lära sig, och att spela med en regressiv spelstrategi är också relativt enkelt, så det är något som även en nybliven casinospelare kan våga sig på.

Ibland vinner man och ibland förlorar man, men naturligtvis kan det vara bra att låsa in vinsterna, så att du inte mister dem alla vid nästa satsning.