VM 2018

Sweden vs Denmark infographicEfter två framgångsrika kvalspel på varsitt håll kommer de båda grannländerna Sverige och Danmark snart att bege sig till VM.

Innan turneringens början väntar en vänskapsmatch, och det råder inga tvivel om att den blir lika tävlingsinriktad som om den tillhörde själva turneringen.

Möten mellan de två grannarna har alltid lockat till sig stora publiksiffror, och med tanke på spänningen inför det kommande VM är vi övertygade om att det blir likadant den här gången också. Är du nyfiken på historien mellan de två rivalerna?

I så fall borde du spana in vår infografik, som går igenom ländernas historia och deras odds inför VM i Ryssland.

Eftersom det här är första gången sedan 2006 som Sverige kvalificerat sig för VM kommer många fans bege sig till Ryssland för att heja fram laget. Vid de senaste två deltagandena, 2002 och 2006, kom Sverige på 13 respektive 14 plats. D

en största VM-framgången var så tidigt som 1958, när Sverige för första och enda gången stod värd för turneringen. Tiden mellan 1938 – 1958 anses vara den bästa fotbollsperioden för svenskarna.

Om de kan hitta tillbaka till forna tiders framgångar kan det här bli en mycket spännande turnering! Enligt Betfairs VM-betting är oddsen för ett svenskt guld 101.00, och 6.50 för att svenskarna hamnar tvåa i grupp F. På första plats anser de flesta fans att favorittippade Tyskland kommer att hamna.

På senare år har även Danmark rönt stora framgångar, och deras FIFA-rankning som nummer 12 beror utan tvekan på detta. Rankningen innebär att de anses vara bättre än länder som Nederländerna, Uruguay, Italien och England, vilket är en otrolig bedrift i sig!

Danskarnas största framgång var utan tvekan 1992, när de tog hem EM-guld i Sverige. När det gäller VM leder däremot svenskarna stort, eftersom danskarna inte har tagit sig längre än till kvartsfinal.

I år är det hela tjugo år sedan, men många fans hoppas på att de rödvita hjältarna ska upprepa bravaden från 1998. Såväl Sverige som Danmark har visat stor skicklighet i kvalspel, så motståndarna gör bäst i att passa sig. Vi längtar efter att se vad de går för i VM!